clanak False

Obilazak Gradske četvrti Maksimir

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Gradsku četvrt Maksimir.
17.10.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Gradsku četvrt Maksimir.

Prva lokacija koju je obišao je VII. Požarinje 2a na kojoj je dovršena izgradnja Sportsko-rekreativnog centra i objekta Mjesne samouprave – Mjesnog odbora Bukovac. Izgradnja objekta veličine 400m2 financirana je iz sredstava Plana MKA Vijeća Gradske četvrti Maksimir u visini od 3.135.731,44 kn. Četvrtinu objekta će koristiti Mjesni odbor, dok će ostatak koristiti stanovnici Bukovca, njih 11 tisuća, za kulturne, športske i slične sadržaje. Trenutno je u izradi i projekt uređenja okoliša koji će stajati oko 90.000 kn.
Do kraja ove godine čeka nas još završetak projektne dokumentacije za izgradnju ulica VIII. I II. Požarinje, kao i uređenje dječjeg tematskog igrališta, najavio je predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić.

Također, sredstvima iz Plana MKA Vijeća Gradske četvrti Maksimir, financirano je i uređenje OŠ Jordanovac
Ovo je povijesna, zaštićena školska zgrada koja je izgrađena 1932. i vrijeme je da joj vratimo prvobitno ruho, a sve kako bi sačuvali arhitektonsku kulturu i baštinu grada Zagreba, naglasio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.
Ravnatelj škole Davor Krnjeta rekao je kako je na školi zamijenjeno krovište, obnovljena je fasada, zamijenjena je stolarija, postavljen je video nadzor i ograda oko nogometnog igrališta, te je uređeno školsko dvorište s „učionicom u prirodi“. Slijedi unutarnje uređenje, a paralelno s ovim radovima započeli su i radovi na uređenju športske dvorane.
Ukupan iznos ovih radova iznosi 650.000,00 kn.


Na lokaciji Biljenička 97 u tijeku je uređivanje dječjeg i sportskog igrališta. Osim uređenja košarkaškog igrališta i staza te postavljanja ograde i video nadzora, dječjeg tematskog igrališta, postavljanja sjenice s klupama i postavljanje umjetne trave u ŠRD Kozjak, planira se i postavljanje dodatnih sprava na dječjem igralištu i financiranje izrade projekta na natkrivanje nogometnog terena.
U idućih šest mjeseci dat ćemo nalog da se isprojektira 100-injak tematskih dječjih igrališta u onim mjesnim odborima koje ga još nemaju. Na taj način ćemo uštediti značajan iznos kako na projektiranju tako i na cijeni sprava zbog količine narudžbe, rekao je gradonačelnik Bandić zadovoljan načinom izvođenja radova ispred gradskog kazališta Žar ptica.
 

Gradske vijesti - 2016.