clanak False

Obilazak Osnovih škola Tin Ujević, Ivanja Reka i Granešina

14.08.2019.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas osnovne škole Tin Ujević i Granešina, gdje su u tijeku završni radovi na dogradnji i izgradnji sportskih dvorana i novu osnovnu školu Ivanja Reka u kojoj se radovi privode kraju.
 
U OŠ Tin Ujević dograđena je nova sportska dvorana za učenike, a staru dvoranu preuredit ćemo u nove učionice, čime će škola ispuniti uvjete rada u jednoj smjeni, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Investicija iznosi oko 13.000.000,00 kuna.

Stara dvorana je bila neadekvatna za nastavu tjelesne kulture i izuzetno smo sretni što ćemo početkom nove školske godine imati novu dvoranu sa svim sadržajima, rekla je ravnateljica škole Vlatka Mihelić. Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi škole, financirani iz EU fondova i od strane Grada Zagreba, a nakon toga slijede i radovi na preuređenju stare dvorane u tri nove učionice, dodala je ravnateljica.
 
Nakon OŠ Tin Ujević, gradonačelnik je obišao novu školu Ivanja Reka u kojoj se radovi, u vrijednosti većoj od 100.000.000,00 kuna, privode kraju.

Ivanja Reka će nakon dugo godina čekanja dobiti jednu od najljepših škola u gradu Zagrebu s kapacitetom za 720 učenika. Ove godine u Zagrebu smo napravili dvorana i škola koliko cijela Hrvatska nije u zadnje četiri godine, rekao je gradonačelnik te naglasio da im je zadaća podizanje standarda obrazovanja građana Zagreba. 

Školu će na početku pohađati 270 učenika s područja Ivanja Reke i Resnika. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni sa 16 razrednih odjela i dvije skupine produženog boravka, istaknula je ravnateljica Renata Buljan. U planu imamo 26 različitih izvannastavnih aktivnosti i mogu samo reći da s velikim veseljem očekujemo 9. rujna, početak nove školske godine.

Direktor tvrtke Ingrad Branisalv Brizar istaknuo je kako su radovi započeli prije godinu dana i da idu prema planu, a sve bi trebalo biti završeno do 29. kolovoza kada je zakazan tehnički pregled. Očekuju nas još „šminkerski“ završni radovi u samom objektu, a vani uređujemo javnu prometnu površinu.
 
Na kraju, gradonačelnik Bandić obišao je i OŠ Granešina, odnosno izgrađenu novu trodijelnu sportsku dvoranu s pratećim sadržajima.

Prije deset godina imali smo u planu napraviti adekvatnu športsku dvoranu na parceli pokraj škole da učenici ne bi morali prelaziti cestu. Budući da to nismo uspjeli, našli smo alternativno rješenje te izgradili trodijelnu dvoranu sa 18 parkirališnih mjesta i vanjskim igralištima na parceli Grada Zagreba nasuprot škole, objasnio je gradonačelnik. Zbog toga je izgrađen tunelski spoj, odnosno pješački pothodnik između škole i dvorane. Investicija je vrijedna 35.000.000,00 kuna i očekujemo da će do konca kolovoza proći tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu.

Sama činjenica da će ove godine škola obilježiti 160 godina postojana govori koliko je ova dvorana značajna za  učenike, njih 850 koji ju pohađaju, kazao je Ivica Modrić, predsjednik  školskog odbora i profesor tjelesne i zdravstvene kulture. Sretni smo što ćemo novu školsku godinu započeti s novom dvoranom, koja sadrži osam duplih svlačionica, svoju toplinsku stanicu, ambulantu i još dvije manje dvorane.
 


Gradske vijesti - 2019.