clanak False

Obilazak Plinarskog naselja

06.07.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas lokaciju Plinarskog naselja gdje su uklonjeni objekti u kojima su dugo godina i u iznimno lošim uvjetima stanovale obitelji slabijeg socijalnog statusa.
 
Davne 1991. naručen je projket sanacije Plinarskog naselja i nakon 28 godina konačno smo uspjeli riješiti problem, a ponajviše na zadovoljstvo onih koji su ovdje najviše bili tangirani, a to je osamnaest romskih obitelji koje smo smjestili u gradske stanove na devet lokacija u gradu Zagrebu, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Čiste se zadnji kubici i tokom današnjeg dana radovi će biti gotovi. Sada je red na urbanistima da osmisle sadržaj ovoga prostora kojega ćemo oplemeniti i komercijalizirati. Vidjet ćemo što fali od javnog prostora gradu Zagrebu i to ćemo napraviti. Založit ću se da bude ravnoteža između komercijalnog i gospodarskog interesa te javnog interesa koji će oplemeniti ovaj dio grada, dodao je gradonačelnik. Zahvaljujem se na strpljenju ljudima koji su ovdje stanovali, Romskoj zajednici grada Zagreba i svim gradskim službama. 

U ime Vijeće izrazio bih zadovoljstvo da smo napokon riješili pitanje problema stanovanja Roma u Plinarskom naselju. Zahvaljujem gradonačelniku koji uvijek ima razumijevanja za nas te svim svim službama Grada Zagreba, istaknuo je Raman Fazlievski, predsjednik  Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba. Tokom preseljenja nije bilo niti jednog incidenta a nadam se da ga neće biti ni u buduće.
 
Donedavni predsjednik i sadašnji potpredsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba Neđatin Kamberovski istaknuo je da su obitelji koje su donedavno živjele ovdje na lokaciji Plinarskog naselja izrazito zadovoljne sa stanovima u koje su uselile.

Gradske vijesti - 2019.