clanak False

Obilazak podružnica Zagrebačkog holdinga

11.09.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao podružnice Zagrebačkog holdinga – Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja te se sastao s djelatnicima tih podružnica koje svakodnevno rade u otežanim uvjetima.

Prema Odluci Uprave Zagrebačkog holdinga, radnicima su isplaćene nagrade na plaći za prošli mjesec, a radi se o privremenoj mjeri do završetka pregovora u vezi kolektivnih ugovora i trajnog povećanja koeficijenta. Prema riječima predsjednice Uprave Ane Stojić Deban, nagrade su isplaćene do neoporezivoga godišnjeg iznosa za 2 400 djelatnika.

Uprava Zagrebačkog holdinga i direktor Čistoće Jure Leko došli su mi s prijedlogom da se radnicima koji rade u otežanim uvjetima 365 dana u godini poveća koeficijent i taj smo prijedlog prihvatili jer su to zasigurno zaslužili, rekao je gradonačelnik. Žao mi je da to nismo napravili i ranije, ali hvala vam na strpljenju i za sve što činite za grad kako bi bio ljepši i uredniji, dodao je gradonačelnik.

Nakon Čistoće, gradonačelnik je posjetio radnike Zagrebačkih cesta na gradilištu u Hitrecovoj ulici, na mjestu negdašnje tržnice Borongaj.

Nakon posjeta radnika koji će također dobiti povećanje plaće novim Kolektivnim ugovorom jer rade u prilično teškim i zahtjevnim uvjetima, i na visokim i na niskim temperaturama,  gradonačelnik je najavio da će radovi na mjestu gdje se donedavno nalazio buvljak biti završeni do petka. Ovdje će se nalaziti parkiralište s 200-tinjak parkirališnih mjesta, a cijena dnevne parkirne karte će iznositi 10 kuna, a sve kako bi naši sugrađani mogli ostaviti svoje automobile i kako bi dalje krenuli javnim prijevozom do grada, odnosno do svojih odredišta.

Na kraju je gradonačelnik obišao i djelatnike podružnice Gradskih groblja, a kojima je također zbog otežanih radnih uvjeta isplaćena prva nagrada na plaći, a primjenjivat će se do potpisivanja novoga Kolektivnog ugovora.

Nakon što je svim radnicima zahvalio, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je svjestan koliko je teško raditi u njihovim radnim uvjetima te da će uvijek biti na strani radnika. Jer, rekao je, dužnost nam je stimulirati i priznati rad, a destimulirati nerad.  Predsjednica Uprave zajedno s direktorima podružnica ima zadaću da prepozna rad i da njegovo stimuliranje provede u djelo.

Direktor Zagrebačkih groblja Patrik Šegota je najavio je će na 16 od 28 groblja kojima upravlja podružnica Gradska groblja Zagreb započeti radove na proširenju, odnosno izgradnji novih polja, mrtvačnica i novih staza. Osim toga, gradit ćemo i nove mirogojske arkade na južnome dijelu do Lašćine, a u planu nam je i energetska obnova upravne zgrade na Mirogoju, zgrade Krematorija, zgrada Gradskih groblja na Markovu polju i Miroševcu, rekao je direktor Šegota te dodao da  se planira obnova starih mirogojskih arkada i proširenje Gaja urni.
 
 

Gradske vijesti - 2019.