clanak False

Obilježavanje 15. obljetnice djelovanja Ustanove "Dobri dom"

27.02.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na obilježavanju 15. obljetnice postojanja i djelovanja Ustanove Dobri dom pozdravio sve prisutne.

Prikazan je i kratki film 15 godina Dobrog doma – doma ljudske solidarnosti, a ravnatelj Alen Župan je gradonačelniku Milanu Bandiću i pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romani Galić uručio zahvalnice.

Dok god sam ja gradonačelnik, nitko neće biti bez toplog obroka i krova nad glavom jer upravo takvom politikom Zagreb dokazuje da je metropola koju krase socijalna osjetljivost i odgovornost, zaključio je gradonačelnik i istaknuo da je ponosan na rad Dobrog doma. Naš svakodnevni rad je vidljiv te se nadam da smo dosada opravdali očekivanja, ne samo Grada Zagreba, našeg osnivača nego i naših korisnika, što nam je izuzetno bitno, naglasio je ravnatelj Župan.

Pročelnica Galić je naglasila i pohvalila umreženost Grada Zagreba i organizacija civilnog društva: U Zagrebu su dvije samoposluge – dva socijalna dućana, jedan u Sigetu kojim upravlja Crveni križ, drugi u Gajnicama pod ingerencijom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a Grad Zagreb surađuje s oba.

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava je istaknuo dobru suradnju Crvenog križa i Dobrog doma u dijeljenju toplih obroka korisnicima prihvatilišta iz neposredne im blizine.

Ustanova koordinira sustavom pomoći Grada Zagreba za osobe u socijalno-zaštitnoj potrebi te je po tome jedinstvena u Europi.

U proteklih 15 godina je u pučkim kuhinjama podijeljeno više od 26,9 milijuna obroka, u domove starijih i nemoćnih osoba je dostavljeno 2,2 milijuna gotovih obroka; 198 000 obitelji je preuzelo svoje prehrambene i higijenske pakete, a za 67 000 djece dojenačkog uzrasta je preuzeto više od 774 000 jedinica zamjenskog mlijeka.

Gradske vijesti - 2019.