clanak False

Obilježavanje 70. godišnjice Hrvatskog zbora sportskih novinara

06.04.2019.

U Hotelu Westin Hrvatski zbor sportskih novinara proslavio je 70 godina postojanja. Uz sportske novinare, svečanosti su se pridružili brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.
Hrvatski zbor sportski novinara s radom je započeo 6. travnja 1949. kada je osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske.

Čestitam vam 70. rođendan i zahvaljujem vam na trudu da nam prenesete djeliće sportske atmosfere i uspjehe naših pojedinaca, klubova i reprezentacija, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Također je naglasila da ne prođe niti jedan dan bez svjedočanstva o iznimnoj sportskoj nadarenosti hrvatskih sportaša, a sve zahvaljujući novinarima koji vrijedno prate i podupiru svakog našeg sportaša i njegov ostvareni rezultat.

Na svečanosti su dodijeljene godišnje novinarske nagrade i priznanja za 2018. godinu – Nagrada novinar godine i Nagrada za životno djelo te 9 priznanja za novinarske uratke. Priznanja su primili i bivši predsjednici HZSN-a: Milka Babović, Miroslav Rede, Darko Kolombo, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević. U povodu godišnjice izdana je i  prigodna monografija 70 godina, a još se bavi sportom.

Svečanost se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.


Gradske vijesti - 2019.