clanak False

Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama

16.05.2019.
Uz puno osmijeha, dobre zabave i plesa danas je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim poteškoćama, a okupljene je u ime pokrovitelja - gradonačelnika Grada Zagreba pozdravila zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Drago mi je da je i naša zagrebačka udruga dio Nacionalnog saveza, jer upravo tako – ujedinjeni i razmjenjujući dobru praksu, znanja i iskustva možemo učiniti puno, istaknula je Pavičić Vukičević. Ovo je prilika zahvaliti roditeljima osoba s intelektualnim poteškoćama, njihovim bakama i djedovima, ali i svim ovim divnim ljudima – voditeljima raznih programa, na velikoj ljubavi i podršci koju svakodnevno pružaju osobama s intelektualnim poteškoćama, zaključila je.

Obilježavanjem Nacionalnog dana željeli bismo senzibilizirati javnost na potrebe osoba s intelektualnim poteškoćama, pokazati da smo i mi dio ove zajednice te da imamo jednaka prava kao i svi ostali, rekla je Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim poteškoćama te objasnila kako je ovogodišnji moto manifestacije Stavi naočale – promijeni pogled usmjeren na mijenjanje percepcije javnosti o osobama s intelektualnim poteškoćama. Jakovčev je posebnu zahvalu uputila Gradu Zagrebu na potpori aktivnostima koje Savez provodi.

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim poteškoćama krovna je nevladina i neprofitna mreža udruga osnovana u Zagrebu 1957., a u svom sastavu ima 32 udruge koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske.

Gradske vijesti - 2019.