clanak False

Obilježena 20. godišnjica rada Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara

25.10.2019.
Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara obilježila je 20-u obljetnicu rada, a na svečanoj proslavi ovog jubileja prisutne je, uz predsjednicu Udruge Mandicu Knežević, pozdravio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
 
Vaša vizija je graditi društvo jednakih mogućnosti i za to vam velika hvala, rekao je gradonačelnik i zaželio još mnogo uspješnih godina djelovanja Udruge, a svim članovima i korisnicima mnogo osobnog i profesionalnog zadovoljstva, Također je najavio da će do kraja godine otvoriti Centar u Jelkovcu.
Skupu su se obratile i saborska zastupnica Ljubica Lukačić te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Ana Slonjšak.

Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara je savez organizacija udruga osoba sa spinalnim ozljedama u RH udruženih radi zajedničkih interesa, osnovana na zajedništvu, uzajamnosti i solidarnosti osoba sa spinalnim ozljedama u RH. U svom se radu posebno zalaže za unaprjeđivanje mogućnosti ravnopravnijeg sudjelovanja osoba koje se kreću u invalidskim kolicima i drugih osoba s invaliditetom za uključivanje u društvo.

Grad Zagreb podupire rad takvih Udruga stoga im je još 2009. dodijelio prostor u kojem Udruga radi te  u potpunosti financirao uređenje prostora i sufinancirao vertikalno-podiznu platformu nužnu za rad osoba s invaliditetom u uredu.
Također, u 2017. dodijeljen im je i stan na korištenje u Sopnici, a u 2018. sredstva za opremanje stana putem jednokratne financijske podrške Grada Zagreba.  Kako je navedeni stan  u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, koristi se za različite projektne aktivnosti za osobe s paraplegijom i tetraplegijom.

Gradske vijesti - 2019.