clanak False

Od 9. do 13. listopada - Ambienta na Zagrebačkom velesajmu

02.10.2019.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu održana press konferencija u povodu najave AMBIENTE.
 
Nova priča o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji bit će predstavljena na ovogodišnjoj, tematski i sadržajno, proširenoj Ambienti u terminu od 9. do 13. listopada.
 
Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave bit će prezentiran u 10 paviljona Zagrebačkog velesajma s ponudom 461 domaćeg i inozemnog izlagača iz 28 zemalja na 27.000 m2 te proširen s novim tematskim područjima: NAMJEŠTAJ i UNUTARNJE UREĐENJE te INDUSTRIJSKI PROGRAM, GRAĐENJE i OPREMANJE, HORECA - Living kitchen i ART FAIR ZAGREB.
 
Želja nam je da Ambienta postane summit drvne industrije regije, a to ćemo s ovom Ambientom ostvariti. Rast izlagača od 30 posto nakon prošlogodišnjeg dvadeset postotnog rasta. To je odraz kvalitete programa koji je složen tematski i sadržajno holističkim pristupom jer je fokus na temi stanovanja od građenja do opremanja i uređenja. U 10 paviljona na 50 posto više izložbene površine nego prošle godine sa sve četiri tematske ekstenzije i to na maksimalnom trenutno mogućem prostoru. Sve je to izravni rezultat partnerskog odnosa i međusobnog povjerenja Zagrebačkog velesajma i izlagača i cjelovite organizacijske suradnje s Gradom Zagrebom i partnera, naglasila je dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.
 

Grad Zagreb pokretač je gospodarskog razvoja, a Ambienta je svakako jedan od najvažnijih i najinteresantnijih sajmova Zagrebačkog velesajma, istaknula je doc.dr.sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba. Susreti face to face, ali i uz pomoću digitalnih tehnologija, to je misija Ambiente jer želimo što veći izvoz gotovih proizvoda s dodanom vrijednošću, i za globalno tržište. Estetikom i kvalitetom dosegli smo svjetsku razinu, no izvozne trendove treba dinamizirati, podvukla je u osvrtu na stanje u drvnoj industriji.
 
Grad Zagreb preko svojeg Ureda za gospodarstvo financijski je podupro održavanje ovogodišnje Ambiente, kao manifestaciju svrstanu u kategoriju od iznimnog interesa za Grad Zagreb, rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.
 

Zadovoljni smo što se vide pomaci u sadržaju i svim drugim segmentima, a posebno u  slavljeničkoj godini osjećamo poveznicu s vama jer je Hrvatska gospodarska komora jedan od osnivača Zagrebačkog velesajma. Osim predstavljanja proizvoda, domaćim i stranim posjetiteljima, ovo je prilika i za jačanje suradnje s arhitektima, dizajnerima, ali i studentima, rekla je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo pri HGK.
 
Radno vrijeme salona je od 10,00 do 19,00 sati, a u petak, subotu i nedjelju do 20,00 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.