clanak False

Od sutra započinje program Ljeto na Savi

04.07.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je obišao paviljone na sjevernoj obali Save kod mosta Slobode –  na jednoj od triju lokacija na kojima će se odvijati program Ljeto na Savi.
Ovo je manifestacija koja nakon dugog vremena Zagrepčane vraća na Savu, a oni koji nisu na moru moći će uživati u brojnim programima i sadržajima uz obalu Save u svome gradu.

Ljeto na Savi je dio višegodišnjeg projekta koji je započeo s uređenjem Bundeka, nastavlja s Ljetom na Savi, a u izradi je i projekt Zagreb City. Svim tim projektima je cilj otvaranje Save novim generacijama, rekao je Bandić.

Istaknuo je da je Sava nekada bila omiljeno mjesto za odmor i razonodu te da je pomalo zaboravljena u proteklih nekoliko desetljeća. Najavio je, također, da je službeno otvorenje Ljeta na Savi za oko dva tjedna kada se popuni sadržajima te da će javnost pravovremeno biti obaviještena.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić je istaknula da će kulturni program ovoga ljeta nuditi glazbu i film, ali najbitnije je da Zagrepčanima vrati ljubav prema njihovoj rijeci. Zagreb je nekad volio Savu, ovdje se davno održavao izbor za Miss Save, sjećamo se filmova o Savi, sjećamo se slavnoga savskog kupališta te kako su svi događaji na Savi odzvanjali cijelim Zagrebom. Nastojimo da sadržaji koji se ovoga ljeta nude budu popularni te da što više Zagrepčana i njihovih gostiju posjete Ljeto na Savi.

Program započinje sutra kulturnim i sportskim događanjima. Ovoga ljeta na obali Save će se održavati brojne filmske projekcije na otvorenome, pedesetak kazališnih predstava te niz radionica i igraonica. Sva događanja će se najavljivati petkom za naredni tjedan.

Gradske vijesti - 2019.