clanak False

Odgovor gradonačelnika Praga na pismo isprike i prijateljstva gradonačelnika Zagreba

Zahvaljujem Vam se na Vašem pismu u kojem se ispričavate zbog ponašanja grupe Dinamovih navijača u Pragu uoči nogometne utakmice između Sparte iz Praga i Dinama iz Zagreba, napisao je, među ostalim, gradonačelnik Praga Pavel Bem gradonačelniku Milanu Bandiću.
23.10.2008.

Zahvaljujem Vam se na Vašem pismu u kojem se ispričavate zbog ponašanja grupe Dinamovih navijača u Pragu uoči nogometne utakmice između Sparte iz Praga i Dinama iz Zagreba, napisao je, među ostalim, gradonačelnik Praga Pavel Bem nakon što mu je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio pismo isprike i prijateljstva u povodu huliganskog divljanja dijela Dinamovih navijača uoči utakmice Sparte i Dinama u Pragu. Prenosimo pismo u cijelosti.

Poštovani gospodine Bandiću,

Zahvaljujem na Vašem pismu s isprikom za ponašanje grupe navijača Dinama prigodom nogometne utakmice Sparte iz Praga i Dinama iz Zagreba.

Za mene je Vaša poruka, prije svega, iskaz prijateljstva koje vrlo cijenim. Zato Vas uvjeravam da među prijateljima nema potrebe za ispriku kad dođe do ovakve situacije. Sigurno je da ponašanje koje se moglo vidjeti na utakmici u Pragu ne smije biti dio sporta, ali, nažalost, gotovo svaki poznati nogometni klub ima slična iskustva. Ipak, uvijek se radi o određenoj, maloj grupi ljudi koji imaju potrebu izraziti se na nešto ekstremniji način. Mislim da ih čak ne možemo niti nazvati navijačima, jer njihova primarna namjera nije podržati svoj tim i to uvijek moramo imati na umu te ih uvijek razlikovati od onih koji su istinski ljubitelji i obožavatelji nogometa.

Dopustite mi da Vas uvjerim da ovaj incident neće ni najmanje utjecati na vrlo dobre prijateljske i dugoročne odnose naša dva grada. Sigurno je da on neće utjecati ni na daljnji razvoj naše međusobne suradnje niti na naše mišljenje o građanima Zagreba koje uvijek u našem gradu rado primamo kao drage goste.

Želim Vam sve najbolje, a Dinamu nove uspjehe.Gradske vijesti - 2008.