clanak False

Osvjetljavanje fontana u povodu Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke

10.10.2019.
U mnogim gradovima diljem svijeta, u listopadu – mjesecu posvećenu borbi protiv karcinoma dojke, ružičastom svjetlošću osvjetljavaju se razne gradske znamenitosti. U organizaciji udruge Pogled iz novog kutalife (P.I.N.K. – life) sinoć su osvijetljene i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, a u znak podrške pridružio im se i gradonačelnik Milan Bandić.

Četvrtu godinu za redom, po uzoru na svjetske gradove, osvjetljavamo fontane i skrećemo javnosti pažnju na ovu bolest te potičemo žene na preventivne preglede. Zahvaljujem Gradu Zagrebu i gradonačelniku na podršci, rekla je predsjednica Udruge P.I.N.K. – life Nina Moric.

Gradonačelnik je istaknuo važnost preventivnih pregleda u borbi protiv karcinoma dojke – bolesti od koje obolijeva velik broj žena, naglasivši da je prevencija vrlo bitna zbog mogućnosti izlječenja pri ranom otkrivanju te, ujedno, zahvalio Udruzi što pomaže ženama koje su oboljele od ove bolesti.

Osvjetljavanje fontana ujedno je i najava javnozdravstvene kampanje Sačuvajmo zdrave dojke, koju će 12. listopada organizirati Udruga Pogled iz novog kuta-life (P.I.N.K. – life) u suradnji s Adria Media Zagreb.
 

Gradske vijesti - 2019.