clanak False

Otvoren 7. simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara

01.03.2019.
Danas je u Kongresnome centru Forum Green Gold Centra otvoren 7. simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara (HUPS) – jednodnevna stručna konferencija na kojoj će svoja znanja i iskustva iz područja patronažne skrbi s posjetiteljima podijeliti niz predavača i stručnjaka.

Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj simpozija je prisutne pozdravio te je istaknuo iznimnu  važnost ove djelatnosti za cjelokupno društvo.
Patronažne sestre su s nama od rođenja do smrti. One su edukatorice, savjetnice, nutricionistice, sociologinje i mentorice, a prije svega dobre i plemenite osobe koje svoj posao rade s velikom voljom i ljubavlju i na tome im čestitam. Stoga ću se oko prijedloga predsjednice HUPS-a  da im se radi bolje mobilnosti omogući besplatno parkiranje po Zagrebu potruditi što je prije moguće jer one to zaslužuju.

Predsjednica Udruge Suza Valenčak je govorila o važnosti simpozija.  Sretna sam što su patronažne sestre prepoznale važnost zajedničkog djelovanja u okviru stručnih udruga iz područja sestrinstva te daljnje edukacije, a posebno sam ponosna na podršku i pokroviteljstva najviših državnih institucija.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske  Mate Granić je još jedanput podsjetio sve na iznimnu važnost ove profesije. Sigurno je da bez dobrih patronažnih sestara nema ni dobre medicinske skrbi.

Hrvatska udruga patronažnih sestara je osnovana 2010. te okuplja preko 300 članova iz cijele zemlje. Svrha ovogodišnjeg okupljanja je osnaživanje veza patronažnih djelatnika diljem zemlje i razmjena znanja i prakse na predavanjima  i raspravama.
 
U Zagrebu djeluje oko 150 patronažnih timova u punome radnom vremenu.

 
 

Gradske vijesti - 2019.