clanak False

Otvoren festival "Pozdrav proljeću"

25.04.2019.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić danas je na Trgu Josipa Jurja Strossmayera pozdravila prisutne na otvorenju festivala Pozdrav proljeću što se održava do 5. svibnja, a organizira ga udruga Priroda za sve.

Cilj manifestacije je da posjetiteljima približi ideju o važnosti očuvanja okoliša te da ukaže na brojne negativne posljedice zagađenja tla, a što je i tema ovogodišnjeg festivala kao neizostavnoga i dragocjenog okolišnog medija i izvora hrane.

Svjesni smo da 56% površine Republike Hrvatske otpada na kopno kao izvor obradive površine, a svaka akcija koja javnost senzibilizira na potrebu očuvanja tla i cijele prirode je iznimno važna. Kao građani ovog grada i stanovnici ovog planeta imamo tu obvezu, istaknula je zamjenica Majić te je nazočne podsjetila da je ovo odličan nastavak edukativnih aktivnosti nedavne akcije Grada  ZGOGOSI znaju kako!, a u kojoj su prezentirani i podijeljeni dječji spremnici za odvajanje otpada u 125 gradskih vrtića i 25 ekoškola.   
 

Gradske vijesti - 2019.