clanak False

Otvoren Sajam zimnice i autohtonih proizvoda na glavnome zagrebačkom trgu

04.10.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 5. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se od 4. do 6. listopada održava na Trgu bana Jelačića u organizaciji Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede.

Posjetitelji će moći kušati i kupiti tradicionalne hrvatske poljoprivredne i prehrambene proizvode od 96 izlagača iz svih hrvatskih županija, od čega ih je 18 sa zagrebačkog područja. Prilika je to za sve koji u ovo doba godine ubiru plodove sa svojih polja da na izložbenim štandovima pokažu rezultate svoga cjelogodišnjega marljivog rada.

Pozivam sve svoje sugrađane i posjetitelje da u ova tri dana Sajma dođu na Trg i kupe si nešto za zimu. Jer, domaće je domaće!, kazao je gradonačelnik Bandić pa je s pomoćnikom ministrice poljoprivrede Zdravkom Baraćem za najljepšu prezentaciju proizvoda osvajačima prvih triju mjesta uručio priznanja.

Cilj ove manifestacije je da širi način izravne prodaje i da omogući komunikaciju među poljoprivrednim proizvođačima, rekao je pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać.

Gradske vijesti - 2019.