clanak False

Otvorena izložba fotografija cinema/portraits te 13. međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezone

13.09.2019.
Otvorenju izložbe cinema/portraits autorice Brigitte Lacombe, ugledne francuske fotografkinje prisustvovala je, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.
 
Fotografije velikog formata izložene u prostoru Francuskog paviljona prikazuju rijetke i intimne trenutke iz dugogodišnje suradnje ove svjetski priznate fotografkinje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Izložba je u Zagreb stigla nakon postava u Sarajevu povodom 25. Sarajevo Film Festivala.
Izložba je otvorena za javnost od 14. do 28. rujna.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević iste je večeri u Hrvatskom narodnom kazalištu pozdravila prisutne na otvorenju 13. međunarodnog festivala Sanktpeterburške kazališne sezone, iskazavši srdačnu dobrodošlicu ruskim dramskim umjetnicima. Dragim gostima zaželjela je uspješne nastupe i puno kazalište, baš kao što je bilo i na otvorenju.
 
Četverodnevni festival održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bandića i Veleposlanstva Ruske federacije,a započeo je predstavom Taras Festivalskog kazališta Baltički dom u režiji Sergeja Potapova.

Gradske vijesti - 2019.