clanak False

Otvorena izložba Za Hrvatsku kao Tigar

25.10.2019.
U povodu obilježavanja 29. obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u predvorju Gradske uprave Izložbu ratnih fotografija 1. gardijske brigade Za Hrvatsku kao Tigar.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i ministru hrvatskih branitelja Medvedu što su im omogućili da organiziraju i postave Izložbu fotografija nastalih za vrijeme domovinskog rata na mnogobrojnim bojištima, izaslanik predsjednika Udruge Eduard Butjer istaknuo je da će postaviti Izložbu i u svim gradovima i županijama u kojima je 1. gardijska brigada ratovala i djelovala.

Grad Zagreb je u znak zahvale svim herojima Domovinskog rata obnovio kuću  Damira Tomljanovića Gavrana u njegovom rodnom mjestu Krivom putu, a zajedno sa resornim ministarstvom  napravili smo Spomen dom u Rakitju odakle je sve krenulo 5. studenoga, rekao je gradonačelnik. Dok je Tigrova i hrvatskih brigada Hrvatska će biti slobodna, demokratska, europska i suverena država, dodao je.

Kroz Izložbu možemo vidjeti  tijek od osnivanja specijalne jedinice Policije u Rakitju, ustrojavanja i borbenog djelovanja cijelog ratnog puta 1. gardijske brigade Tigrovi pa sve do djelovanja Udruge ratnih veterana, naglasio je ministar Tomo Medved. Pozivam sve da dođu pogledati lica hrabrih i odlučnih ljudi koji su u najtežim danima novije hrvatske povijesti bili spremni žrtvovati svoj vlastiti život za slobodu  koju danas uživamo.

Na Izložbi koja će biti postavljena do 11. studenoga, posjetitelji će moći razgledati oko 140 fotografija.  Kako se čulo, nakon Gradske uprave, predviđeno je postavljanje Izložbe ratnih fotografija i u osnovnim i srednjim školama.

Gradske vijesti - 2019.