clanak False

Otvorena konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju

15.11.2019.
U Hrvatskome glazbenom zavodu je u povodu 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana Međunarodna znanstvena i umjetnička konferencija Suvremene teme u odgoju i obrazovanju – STOO. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević je nakon što je pozdravila prisutne naglasila važnost uloge učiteljstva u procesu obrazovanja djeteta kao ključnog čimbenika ne samo za djetetov individualni razvoj i život u zajednici nego i za opstojnost cijele zajednice. 

U trenutcima kada govorim o demografskom slomu koji će zahvatiti veći dio Europe, moramo istaknuti da je organiziranje ovakvih konferencija izrazito važan poduhvat i nemamo pravo posustati na tome obrazovnom putu. Nemamo pravo posustati zbog svoje profesionalne autonomije i zajednice kojoj pripadamo, a najmanje zbog djece!, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević.

Sve oko nas je nastalo u interakciji znanosti i umjetnosti. Ali tko stvara te umove? Njihovi roditelji, odgajatelji i učitelji. Ustrajmo u konstantnome traženju novih odgovora u području odgoja i obrazovanja jer biti učitelj danas nije isto što je bilo jučer, rekao je  dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić.

Nakon otvorenja su uslijedila plenarna izlaganja i okrugli stol s uglednim domaćim i inozemnim stručnjacima. 

Gradske vijesti - 2019.