clanak False

Otvorena Konferencija „Zagreb financijsko središte, novi bankarski trendovi i fintech“

29.10.2019.
Danas je u Kongresnome centru Forum u Radničkoj cesti otvorena jednodnevna konferencija „Zagreb financijsko središte – novi bankarski trendovi i fintech“ o digitalizaciji financijskog sektora te o drugim suvremenim alatima za bavljenje vlastitim financijama.

Konferenciju je otvorio ministar financija Zdravko Marić, a potom su održane tri stručne prezentacije o novim trendovima u financijskome sektoru.

Na konferenciji je prisustvovala zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. Istaknula je kako je suvremene tehnologije za građane i korisnike usluga Grad Zagreb u strategiji Smart City imenovao prioritetom do 2030. te kako također prati razvoj usluga u drugim uslužnim sektorima.

Grad Zagreb je odgovoran za preko 50 % direktnih stranih ulaganja u RH jer brojni predstavnici bankarske industrije, a koji već duži niz godina potiču razvoj svojih obrtnika i poduzetnika, moraju imati kvalitetne partnerske odnose s bankarskim sektorom.

Gradska uprava nastoji (komu?) pružati usluge 24 sata na dan, sedam dana u tjednu i 365 dana u godini jer želimo olakšati dostupnost usluga i proširiti koncept osnovne usluge i smisao uslužne ekonomije. Na današnjoj konferenciji će nas predstavnici financijskog sektora upoznati s najnovijim trendovima, a bude li potrebno, Grad će usklađivati i partnerski dorađivati naše usluge
“ rekla je zamjenica Majić.

Kako se čulo, financijski sektor sve više ulaže u tehnologiju koja se odnosi na potrošače te na ulaganja različitih kategorija. Osim primarnog ulaganja u industriju plaćanja, financijski sektor ulaže u kreditiranje, nekretnine, blockchain sustave i osiguranje.

Osim na stručnim prezentacijama, sudionici konferencije su sudjelovali i u dvije panel-diskusije o fintechu i bankarskome sustavu te o financiranju novih tehnologija.

Gradske vijesti - 2019.