clanak False

Otvorena konferencija zdravstva u Hrvatskoj

05.02.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld su u Hotelu Esplanade otvorili konferenciju o zdravstvenome turizmu u Hrvatskoj Health Spot Croatia – Hrvatska, mjesto za zdravlje.

Konferenciju je organizirala Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska turistička zajednica pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva i Hrvatske gospodarske komore.

Drago mi je da u Zagrebu koji je prošle godine osvojio titulu naj-turističke destinacije kontinentalne Hrvatske organiziramo konferenciju o zdravstvenome turizmu na kojoj sudjeluju brojni stručnjaci i predavači iz Hrvatske i svijeta, a što će nam zasigurno pomoći da podignemo ljestvicu i da ostvarimo još bolje rezultate u zdravstvenome turizmu, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zdravstveni, odnosno medicinski turizam je  globalni i brzomijenjajući segment koji moramo bolje razumjeti, upoznati i strateški razvijati želimo li iskoristiti sve njegove mogućnosti i odgovoriti na izazove, istaknula je direktorica Bienenfeld pa je dodala da su organizirali današnju konferenciju kako bi  razmjenom ideja, znanja i učeći iz primjera najbolje prakse pokušali ostvariti bolju sinergiju turističkoga i zdravstvenog sektora. Zagreb ima izuzetnu koncentraciju znanja i vrhunskih ponuđača usluga iz zdravstvenog turizma koji već danas mogu ponosno stajati uz bok  svjetskih klinika, lječilišta  i wellness centara.

S godišnjim rastom od 15 do 20 % zdravstveni turizam je jedan od najbrže rastućih turističkih  grana u svijetu. Hrvatska ima dobru poziciju, blagu klimu, konkurentne cijene, vrhunsku uslugu  educiranih djelatnika i izvrsnu kombinaciju prirodnih ljekovitih resursa i moderne tehnologije, naglasio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Uspješno držimo korak s konkurencijom iz područja dentalnog turizma, estetske kirurgije, oftalmologije i rehabilitacije. Iako imamo izvrsne predispozicije za snažan razvoj,  još uvijek nismo dovoljno prepoznati  kao destinacija zdravstvenog turizma i na tome trebamo raditi.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je istaknuo da Hrvatska ima odličan medicinski kadar koji se znanjem dokazao ne samo u svojoj zemlji nego i u svijetu te da je upravo on najveći i najvrjedniji potencijal koji imamo.  Na tome temelju,  odnosno segmentu smatram da možemo izgraditi kvalitetan zdravstveni turizam.

Ministar turizma Gari Cappeli naglasio je da je zdravstveni turizam poluga budućnosti našega turizma, te da imaju  snažnu viziju ojačati ga i bolje se brendirati te u tom smislu pozicionirati se kao destinacija zdravlja. Hrvatska kao dio jedne od najrazvijenijih regija zdravstvenog turizma u Europi ima sve mogućnosti postati međunarodno prepoznatljiva  u raznolikoj i visoko kvalitetnoj ponudi zdravstvenog turizma.

Gradske vijesti - 2019.