clanak False

Otvorena Smotra sveučilišta u Zagrebu

21.11.2019.
U Francuskome paviljonu Studentskog centra otvorena je tradicionalna Smotra Sveučilišta na kojoj se od 21. – 23. studenog učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o studijskim programima, uvjetima studiranja te nastavku profesionalne karijere.

Prigodnim govorom rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras otvorio je svečanost pa je mladima poželio da tijekom Smotre pronađu sve informacije o hrvatskim visokoškolskim ustanovama koje ih zanimaju, a kako bi izabrali ono što žele. Na hrvatskim sveučilištima stvaramo najbolje od najboljih, a tome svjedoči i činjenica da smo po studentskoj zapošljivosti među 300 najboljih sveučilišta, kazao je rektor Boras.

Prepoznatljivost ove Smotre je u njezinom nastojanju da uvijek pomaže učenicima završnih razreda srednjih škola i ostalim zainteresiranima da se što bolje upoznaju sa studijskim programima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskim životom i svime što im može olakšati izbor studija, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pa je svim budućim studentima poručila da uvijek izaberu ono što vole. Jer radeći ono što voliš, posao ti postane poziv.

Nazočne je na otvorenju pozdravio savjetnik i izaslanik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Petar Miščević te akademik Darko Novaković.

Smotra je za posjetitelje otvorena u četvrtak i petak, od 10:00 do 18:00 sati te u subotu od 9:00 do 15:00 sati, a ulaz je besplatan.

Gradske vijesti - 2019.