clanak False

Otvoreni 6. sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske

21.05.2019.
Danas su na zagrebačkome jezeru Bundek započeli 6. sportski susreti Matice umirovljenika Hrvatske, a na koje je došlo više od 800 umirovljenika iz 19 županija, odnosno 320 natjecatelja za pet disciplina: pikado, šah, kuglanje, belot, briškula i trešeta.

Sportske susrete je uime pokrovitelja otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić. Gradonačelnik Bandić često kaže da su umirovljenici najmudrija generacija, a s njim se u potpunosti slažem! Osim napora koje Grad Zagreb ulaže u socijalnu skrb naših umirovljenika, važno je istaknuti osjećaj pripadnosti društvu i gradu kojima ste puno dali. Sportski susreti umirovljenika Hrvatske koje organizira najstarija i najveća zajednica udruga u Hrvatskoj je jedan je od načina podizanja kvalitete života kroz sport i druženje te osobnim aktiviranjem i povezivanjem, rekla je.

Okupljene je predsjednica Matice Višnja Fortuna informirala da će se pobjednicima u svim disciplinama uručiti pehari, članovima ekipa medalje, a za ukupnog pobjednika je osiguran veliki pehar.

Natjecatelji nakon otvaranja susreta odlaze na borilišta, dok ostali mogu razgledavati Bundek i sajam Floraart, savjetovati se o zdravlju, odnosno o tlaku, šećeru, štitnjači ili se mogu rekreirati uz vodstvo profesora i studenata Kineziološkog fakulteta koji su organizirali (radionice) učionice? za nordijsko hodanje, pravilno disanje i razgibavanje.

Tijekom trajanja Sportskih susreta je osigurano besplatno parkiranje za autobuse, doručak, ručak, šator te pozornica za kulturno-umjetnički program s tamburaškim sastavom.

Gradske vijesti - 2019.