clanak False

Otvoreni proljetni sajmovi na Zagrebačkom velesajmu

24.04.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Paviljonu 11A otvorio izlagačku manifestaciju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma koji se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba  i Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH održava do 27. travnja.

Četiri sajamska dana su, rekao je gradonačelnik, odlična prilika da se gospodarstvenici, poduzetnici, ali i posjetitelji upoznaju s novim tehnologijama iz područja izgradnje, grijanja, klimatizacije, korištenja energije, zbrinjavanju otpada te osiguranja i zaštite.

Ovogodišnje izdanje bijenalnih sajmova obuhvaća četiri tematsko povezana međunarodna sajamska projekta na kojima će se predstaviti 132 izlagača iz 20 zemalja na 12 000 m².
Na 25. međunarodnome sajmu klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije  INTERKLIMA će se predstaviti planovi za uštedu energije, smanjenje računa, očuvanje zdravlja, smanjenje štetnih emisija i zaštita okoliša, a na 41. međunarodnome sajamu građenja i opremanja GRADITELJSTVO brojna tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost stambenih prostora u svima fazama svoga trajanja.

 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine  INTERPROTEX okuplja brojne stručnjake iz spomenutog područja, dok će se 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme – EMAT baviti temama zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

Sretan sam što zajedničkim snagama podržavamo i potičemo održivi razvoj, a velika mi je čast što mogu konstatirati da Grad nastavlja s bezrezervnom podrškom EU direktivama, slijedeći sve obaveze koje iz njih proizlaze, istaknuo je gradonačelnik Bandić te je za sljedeći mjesec najavio Akcijski plan energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP).

Tim bi se planom obaveze iz Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju u potpunosti provele s ciljem smanjenja štetnih emisija za 40% do 2030.
 
Dr. sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajama koji ovu godinu obilježava 110. obljetnicu rada i djelovanja, ukazala je i na edukativnu platformu ovih sajmova. Ovo je idealna prilika za stvaranje novih saznanja u svim segmentima našeg života.Tako nam je Hrvatska komora arhitekata priredila stručni seminar, a Hrvatska gorska služba spašavanja niz pokaznih vježbi i demonstraciju svojih aktivnosti.
 
Ulaz na Proljetne sajmove Interprotex, Graditeljstvo, Interklima i Emat je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 18 sati.
 

Gradske vijesti - 2019.