clanak False

Otvorenje 17. natjecanja u oranju i 8. natjecanja u oranju s konjima

21.09.2019.
Na poljoprivrednoj površini Bečko zvono u Općini Sunja održano je 17. državno natjecanje u oranju traktorima i 8. državno natjecanje u oranju s konjima, u organizaciji općine Sunja, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva poljoprivrede.

Na svečanom otvorenju ispred općine u Sunji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je svima koji su ove godine sudjelovali u organizaciji natjecanje, a posebno predsjedniku Organizacijskog odbora i županu Sisačko – moslavačke županije Ivi Žiniću te svim oračima zaželio puno uspjeha te duboku i ravnu brazdu.

U oranju s traktorima sudjelovalo je 32 natjecatelja iz 16 županija, a u natjecanje u oranju s konjima osmero natjecatelja. Pobjednici u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak sudjelovati će na 67. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Rusiji. U sklopu natjecanja, domaćini su za posjetitelje pripremili i izložbu poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda te kulturno-umjetnički.

Gradske vijesti - 2019.