clanak False

Otvorenje konferencije Sajamska industrija disruptor or disruptee

05.06.2019.
U povodu obilježavanja Svjetskog dana sajamske industrije Global Exhibitions Day i 110 godina Zagrebačkog velesajma danas je u Kongresnoj dvorani Velesajma održana konferencija Sajamska industrija disruptor or disruptee, a otvorio ju je  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj događanja.

Brojni domaći i inozemni gosti su podijelili svoja iskustva o transformaciji industrije u doba digitalizacije te su ukazali na utjecaj sajmova u brendiranju odredišta u novoj poslovnoj stvarnosti.

Ili mijenjajte svijet nabolje ili ćete biti promijenjeni, geslo je koje je bi najbolje moglo opisati današnji susret. Zagrebački velesajam je prepoznatljiv simbol našeg grada i svjedoči o radišnosti i talentu domaćih ljudi.  Nadam se da će naši gosti iskoristiti priliku da se upoznaju s ljepotama Zagreba te da će nam ovaj susret poslužiti kao odlična platforma za jačanje zagrebačke kongresne i sajamske ponude, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik Upravnog odbora Celjskog sejma Franc Prengl su potpisali Memorandum o suradnji i razumijevanju između Celjskog i Zagrebačkog velesajma.

Direktorica Velesajma Tomšić je kazala da je jako ponosna, ali i zahvalna što je Zagreb na karti Europe prepoznat kao sajamski grad. Ovo je za mene ujedno i radni sastanak i zato bih posebno zaželjela srdačnu dobrodošlicu kolegama iz Slovenije. Digitalizacija je donijela velike promjene u industriji, a sajamska industrija je nevidljivi div s golemim gospodarskom učinkom.
Sigurna sam kako će današnji susret iznjedriti neke smjernice i zaključke na korist svima, ali i u prilog sajamske industrije i ponude
, rekla je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.
 

Gradske vijesti - 2019.