clanak False

Otvorenje nove sportske dvorane u obnovljenoj Osnovnoj školi Jabukovac

10.10.2019.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, otvorio je novu dvodijelnu sportsku dvoranu u obnovljenoj Osnovnoj školi Jabukovac, koja za nekoliko dana slavi svoj 54. rođendan.

Demografija i demografska obnova, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje, tri su prioriteta o kojima moramo voditi računa, jer bez njih Hrvatska ne može opstati, naglasio je gradonačelnik te podsjetio da su u Zagrebu u 2019. izgrađene dvije nove škole, u Vidovcu i Ivanjoj Reci i šest sportskih dvorana. Istaknuo je i da je u obnovu Osnovne škole Jabukovac utrošeno je oko 22 milijuna kuna s PDV-om,  a u povećanje i poboljšanje obrazovnog sustava uloženo je ukupno 300 milijuna kuna.

Na mjestu stare izgrađena je nova dvodijelna sportska dvorana s vanjskim terenom i parkiralištem te novim učioničkim traktom sa šest moderno opremljenih učionica u dvije etaže. Radovi su obuhvatili i energetsku obnovu objekta škole-vanjsku stolariju, pročelje i krov. Napravljena je i nova odvodnja, ulazni trijem te je djelomično obnovljena unutrašnjost škole, istaknula je ravnateljica Romana Šimunić Cvrtila i dodala da škola koju pohađa 294 učenika u 18 razrednih odjela, radi u jednoj smjeni.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i izaslanik predsjednika Vlade RH Drago Prgomet čestitao je gradonačelniku i Gradu na konstantnom ulaganju u obrazovanje, gradnji novih i obnovi starih škola te naglasio da to Zagreb radi ne samo zato što može, nego zato što to Zagreb hoće. Predsjednik Prgomet je dodao da u tom cijelom procesu, naravno, sudjeluje i Skupština.

Gradske vijesti - 2019.