clanak False

Otvorenje nove sportske dvorane u OŠ Tin Ujević

19.09.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu učenika, otvorio je jutros novu dograđenu sportsku dvoranu Osnovne škole Tin Ujević.

Nakon 74 godina postojanja škole bilo je vrijeme da se napravi nova dvorana za učenike, a na mjestu stare dvorane napraviti ćemo tri nove učionice, rekao je gradonačelnik te dodao da je projektiranje u tijeku. Ulaganje u športsku infrastrukturu je preduvjet za zdravlje naše djece. Ove godine otvorili smo dvije nove škole, napravili četiri nove dvorane te su u tijeku radovi na izgradnji osnovne škole i vrtića u Resniku. Također radimo na projektiranju još četiri škole i tri dvorane.

Radovi na dvorani započeli su u travnju prošle godine, a cilj nam je bio završiti i otvoriti dvoranu do početka nove školske godine, istaknula je ravnateljica Vlatka Mihelić. Zahvalna sam gradonačelniku, Gradu Zagrebu, nadležnim gradskim uredima i izvođačima radova s kojima smo imali odličnu suradnju. Sljedeći planovi su nam preuređenje stare dvorane u tri učionice kako bi mogli imati nastavu u jednoj smjeni, a u tijeku je i energetska obnova zgrade.

Osim nove sportske dvorane, u okviru radova napravljena je prostorija za učenike sa senzibilnim i motoričkim poteškoćama, trakt pratećih prostorija s dva kabineta za nastavnike, dva sklopa garderoba sa sanitarijama, spremište za sprave i plinska kotlovnica. Izgrađeno je, također, vanjsko rukometno i košarkaško igrališta te parkiralište.
 
 

Nakon otvorenja dvorane, gradonačelnik Bandić, u društvu suradnika i Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika obišao je i park u Savskoj, u neposrednoj blizini škole.

Veljko Kajtazi najavio je da će park uskoro nositi ime 5. studeni – Svjetski dan romskog jezika. Nakon što uredimo park, postavimo klupice i skulpturu siguran sam da će ovaj park biti jedan od najljepših u gradu. Zahvalan sam gradonačelniku, Gradu Zagrebu i svim građanima na podršci naše inicijative o imenovanju parka.

Drago mi je da smo našli adekvatno mjesto na području Trnja i siguran sam da ćemo imati lijep park za sve naše sugrađane, istaknuo je Predsjednik VGČ Trnje Mato Bartoluci.
 

Gradske vijesti - 2019.