clanak False

Otvorenje reciklažnog dvorišta u GČ Peščenica Žitnjak

19.06.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros reciklažno dvorište na Čulinečkoj cesti u blizini Centralnog pročistača otpadnih voda.

Ovo je deseto jubilarno reciklažno dvorište u kojem se nalazi 35 kontejnera za prikupljanje raznovrsnog otpada. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 3,5 milijuna kuna, a 85 posto sredstava povučeno je iz europskih fondova, rekao je gradonačelnik te istaknuo da se Grad Zagreb primiče brojci od 40 posto odvojenog prikupljanja otpada i da će 2020. ispuniti zadanu kvotu. Također je naglasio da je Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj koji je napravio sanaciju Jakuševca po najmodernijoj tehnologiji i pročistač otpadnih voda te da će prvi u Hrvatskoj napraviti i Centar za zbrinjavanje otpadom. Grad Zagreb je primjer kako se paralelno radi na ekološkoj osviještenosti  i edukaciji građana te gradi ekološka infrastruktura.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Peščenica Žitnjak Dragan Vučić  izrazio je zadovoljstvo izgradnjom velikog reciklažnog dvorišta u njihovoj četvrti.  Reciklažnim dvorištem stvorena je mogućnost legalnog i besplatnog odlaganja svih vrsta otpada. Nadam se da će građani to prepoznati, koristiti  i na taj način doprinijeti zdravijem i čišćem okolišu za sve nas i našu djecu.

Gradske vijesti - 2019.