clanak False

Otvorenje Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja

18.10.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice  Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja Duga Željke Barić simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je novi prostor Savjetovališta u prizemlju zgade u Ozaljskoj 93,  te na 2. katu Tretmanski centar za počinitelje nasilja u obitelji.

Danas otvaramo drugo savjetovalište u sastavu Doma Duga za građane koji imaju  problem s nasiljem u svojoj obitelji. Savjetovalište  koje se nalazi u Ninskoj 10, u Domu zdravlja Sesvete i dalje nastavlja sa radom dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom, dok će ovo na zapadnom dijelu grada raditi ponedjeljkom srijedom i petkom  od 16,30 do 19,30 sati, istaknula je ravnateljica Barić. Tretmanski centar koji se nalazi na 2. katu, postoji već 10 godina, ali do sada se nalazio na drugoj lokaciji u centru grada u Trenkovoj 7, a namijenjen je počiniteljima nasilja koji su osuđeni i moraju dolaziti na psihosocijalni tretman, dodala je ravnateljica. Oba prostora u Ozaljskoj dostupna su osobama s invaliditetom što nije slučaj sa onim u Ninskoj ulici. Ono što moram naglasiti je da će upravo zbog velike traženosti pravne pomoći petkom biti dostupan i odvjetnik kako bi odgovorio na sva pitanja žrtvama nasilja.

Ponosni smo na rad naše Duge koja pomaže našim sugrađanima koji se susreću s nasiljem u obitelji, ali volio bih da nemamo potrebe za otvaranjem novih savjetovališta, rekao je gradonačelnik, te poručio svima da ne iskaljuju svoj bijes na slabijima od sebe.
 

Gradske vijesti - 2019.