clanak False

Otvoreno XVI. Europsko prvenstvo mažoretkinja

04.07.2019.
Danas je u Domu sportova zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević otvorila XVI. Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava od 4. do 7. srpnja.

Zamjenica je istaknula da je natjecanje okupilo 16 timova iz Hrvatske i drugih europskih zemalja. „Nadam se da će svi mladi ljudi koji su došli na Europsko prvenstvo upoznati ljepote Zagreba i Republike Hrvatske te da će ponijeti lijepu i trajnu uspomenu na natjecanje“, rekla je i svima je poželjela mnogo uspjeha.

„Naši sportaši i sportski događaji su najbolji ambasadori našega grada i zemlje u Europi i svijetu“, zaključila je i pozvala sugrađane da dođu bodriti hrvatske, ali i sve ostale timove.

Predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske te predsjednica Majorette Sport World Federationa (MWF) Željka Banović je napomenula da je ovo kvalifikacijsko natjecanje za Svjetsko prvenstvo što se održava sljedeće godine u kazahstanskome  Almatyju pa je dodala da je program natjecanja iznimno bogat i zahtjevan. „Na samome prvenstvu  ćemo vidjeti 700 koreografija u izvedbi timova različitih dobnih skupina i kategorija, npr. mix, flag, pom-pon, štap, defile i classic, a nakon natjecateljskog dijela slijedi proglašenje pobjednika“, kazala je i naglasila da  je ulaz slobodan.

U četiri natjecateljska dana Savez i MWF će ugostiti oko 3 200 mažoretkinja iz 12 država koje su raspoređene u timove, a sudit će im 18 internacionalnih sudaca.
 
 

Gradske vijesti - 2019.