clanak False

Panel Problemi stanovanja i izazovi stambene politike u Gradu Zagrebu

U organizaciji Centra za poslijediplomske studije, u prostorijama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, održan je panel na temu Problemi stanovanja i izazovi stambene politike u Gradu Zagrebu,na kojemu je sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.
18.04.2008.

U organizaciji Centra za poslijediplomske studije, u prostorijama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, održan je panel na temu Problemi stanovanja i izazovi stambene politike u Gradu Zagrebu, na kojemu je sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.
Gradonačelnik je naglasio kako je svjestan svih problema stanovanja u gradu Zagrebu, posebice za mlađe ljude, te istaknuo kako vidi rješenje u Zagrebačkom modelu stanogradnje, najsocijalnijem modelu dosad, kojim će se do 2010. godine riješiti stambeno pitanje barem 10.000 ljudi, stanovima koji se trenutno grade u Sopnici. Osim toga, uskoro se očekuje i početak gradnje stanova u Podbrežju te Maksimiru i Borovju.
Osim gradonačelnika svoje su viđenje rješenja problema stanogradnje u Zagrebu iznijeli i prof. dr. sc. Gojko Bežovan, koji smatra da u Zagrebu nedostaje još 45.000 stanova, a Brezovicu vidi kao potencijalno neiskorištenu zonu grada; zatim Ratimir Sviben iz tvrtke Prigorka-Stanogradnja te Dubravko Ćorić iz tvrtke Profectus. Nakon izlaganja otvorena je rasprava u kojoj su sudjelovali predstavnici banaka te investitori stanova u Zagrebu.


Gradske vijesti - 2008.