clanak False

Parastolnotenisači osvojili medalje na Europskom prvenstvu u Švedskoj

23.09.2019.
Danas je u Sportskome savezu Grada Zagreba zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozdravio sve prisutne na konferenciji za novinare koja je sazvana u povodu uspješnog nastupa naše reprezentacije na Europskome prvenstvu u Švedskoj u parastolnom tenisu.  

Hvala našim briljantnim djevojkama, Anđeli Mužinić i Heleni Dretar Karić koje su pokazale nevjerojatnu dominaciju na europskim prvenstvima osvajanjem četvrtoga uzastopnog ekipnog zlata, rekao je gradonačelnik i dodao da su osvajači medalja dokazali da spadaju u sam vrh ovog sporta. Učinili ste nas ponosnima i pokazali da Hrvatska ima sjajne sportaše s invaliditetom. Primjer ste istinskih heroja koji nam svakodnevno pokazuju kako se trudom, upornošću i ljubavi nadilaze sve prepreke, naglasio je.

Gradonačelnik je također napomenuo da je Zagreb grad mogućnosti za osobe s invaliditetom te kako će Grad nastaviti ulagati u sport i parastolni tenis.

Uvijek nas uveseljavaju naši sportaši, posebno stolnotenisačice i stolnotenisači velikim brojem medalja s raznih natjecanja, kazao je dopredsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Josip Držaić.

Čast mi je danas biti ovdje i dočekati sportaše koji su ostvarili veliki i značajan uspjeh na Europskome prvenstvu, istaknuo je načelnik Sektora za razvoj sporta iz Središnjega državnog ureda za sport Darko Vučić te je dodao kako taj uspjeh ne bi bio moguć bez logističke podrške Hrvatskoga paraolimpiskog odbora, Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i Grada Zagreba. Nadam se da je i Središnji državni ured također doprinio ostvarenju ovog vrhunskog rezultata, rekao je.

Izbornik Hrvatske parastolnoteniske reprezentacije Emil Gubica je objasnio da su osvajači medalja na Europskome prvenstvu u Švedskoj pokazali vrlo kvalitetnu igru. Čestitam na ekipnoj zlatnoj te na srebrnoj i brončanoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji, napomenuo je i dodao da je na natjecanju nastupilo više od 330 natjecatelja iz 38 europskih država. Ovo je veliki uspjeh za hrvatsku reprezentaciju! Nadam se da ćemo i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju također biti konkurenti za medalje, zaključio je.

Ovim smo rezultatom dokazali dominaciju na europskome vrhu, istaknula je osvajačica zlatne medalje Helena Dretar Karić.

Predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza za osobe s invaliditetom Dragan Rakić je  gradonačelniku zahvalio za podršku koju daje sportašima, osobito s invaliditetom.

Osim gradonačelnika Bandića, dopredsjednika Držaića, načelnika Vučića, izbornika Gubice, stolnotenisačice Dretar Karić i predsjednika Rakića, na konferenciji su sudjelovali, a potom se nazočnima obratili osvajač srebrne medalje Pavao Jozić te osvajačica brončane medalje u pojedinačnoj i zlatne u ekipnoj konkurenciji Anđela Mužinić.
 
   

Gradske vijesti - 2019.