clanak False

Počela gradnja srednje škole u Sopnici Jelkovcu

Od sljedeće školske godine u naselju Sopnica Jelkovec započet će s radom moderno opremljena srednja škola koja će, osim sportske dvorane i vanjskih terena, imati i plivalište.
24.10.2008.

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s ministrom obrazovanja Draganom Primorcem, položio je kamen temeljac za srednju školu u naselju Sopnica Jelkovec koju će od sljedeće školske godine pohađati šestotinjak učenika.

Objekt će se sastojati od četiri funkcionalne cjeline: škole, vanjskih terena, sportske dvorane i plivališta, a gradnja će se odvijati u dvije faze. U prvoj fazi bit će izgrađena škola i vanjski tereni do 15. svibnja 2009., a druga faza obuhvaća gradnju sportske dvorane i plivališta s planiranim terminom završetka u kolovozu 2009.

Zadnjih nekoliko godina Grad Zagreb pojačanom izgradnjom obrazovanih objekta u Sesvetama i okolici kontinuirano poboljšava uvjete života u tom kraju, naglasio je gradonačelnik Bandić, a srednja škola u Sopnici Jelkovcu još je jedan doprinos tome cilju kao i planu da u skoroj budućnosti sve škole rade u jednoj smjeni.

Ministar Primorac izrazio je zadovoljstvo zbog gradnje još jedne škole te, kako je istaknuo, zbog dobre suradnje Ministarstva i Grada na području unapređivanja obrazovanja.


Gradske vijesti - 2008.