clanak False

Počeo Interliber

12.11.2019.
U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandić, predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa, direktorice Zagrebačkog velesajma Dine Tomšić i drugih visokih uzvanika danas je na Zagrebačkome velesajmu otvoren  42. međunarodni sajam knjiga i učila INTERLIBER.

Interliber je najveća knjižna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja, a okuplja najvažnije nakladnike i knjižare.

Parafrazirajući Miroslava Krležu da je knjiga do danas jedino oružje koje je čovjek izumio da bi obranio svoj ljudski ponos, Interliber je otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.  

Interliber je mjesto gdje svake godine poštujemo knjigu i gdje se pripremamo za nadolazeće hladne zimske dane nabavljanjem naslova za vlastitu biblioteku i cjeloživotno učenje, na otvorenju je rekla zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević napominjući kako je ova kulturna manifestacija prepoznata na međunarodnoj sceni. Naš je zadatak omogućiti da svi  sadržaji koji su povezani s  promocijom hrvatske knjige i kulture budu dostupni svima koji vole knjigu, ali i usmenu riječ.

Paviljone 5. 6. i 7.a te Kongresnu dvoranu Velesajma je ispunilo više od 380 izlagača iz 13 zemalja  – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije i Sjeverne Irske. Ove godine, kako je istaknula direktorica Velesajma Tomšić, bilježimo povećanje broja izlagača za 18 %, a izložbenih prostora za 5 %. Osim predstavljanja i prodaje knjiga, organizira se i više od 200 drugih pratećih programa.

Interliber traje do nedjelje, 17. studenog, a ulaz je besplatan. U isto vrijeme se održava  Infogamer te INOVA – Budi uzor, 44. hrvatski salon inovacija s međunarodnim djelovanjem, a u Kongresnome centru sajmovi obrazovanja za sve generacije – Sajam svjetskog obrazovanja  te Znanje i učenje.

Gradske vijesti - 2019.