clanak False

Polaganje vijenca Većeslavu Holjevcu u povodu 110. obljetnice Zagrebačkog velesajma

14.11.2019.
U povodu obilježavanja 110. godišnjice utemeljena Zagrebačkog velesajma, delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, u društvu obitelji Holjevac, položila je vijenac i zapalila svijeću uz spomenik dugogodišnjem zagrebačkom gradonačelniku i čovjeku koji je zaslužan za premještanje Velesajma na današnju lokaciju u Novom Zagrebu, Većeslavu Holjevcu.

Većeslav Holjevac bio je hrvatski antifašist, domoljub, narodni heroj i čovjek koji je preporodio ovaj grad. Danas se sjećamo njegovih zasluga te fizičkog i psihološkog prelaska preko Save, što je bila njegova vizija za Zagreb. Ne smijemo zaboraviti ljude koji su obilježili ovaj grad i našu domovinu, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da je Holjevac jedan od najuspješnijih gradonačelnika u povijesti Zagreba.

Na današnji dan 1909. godine održala se konstituirajuća sjednica Zagrebačkog zbora, nasljednik tih početaka je današnji Zagrebački velesajam koji u kontinuitetu djeluje kao jedan od simbola ovoga grada. Većeslav Holjevac je pokrenuo promjenu u radu Zagrebačkog velesajma te otvorio prostore u kojima se danas nalazi. S posebnim poštovanjem danas iskazujemo počast tom velikom čovjeku i sjećamo se njegovih zasluga, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Svečana akademija u povodu obilježavanja 110-tog rođendana Zagrebačkog velesajma održat će se večeras u Kongresnom centru Velesajma u Aveniji Dubrovnik.
 

Gradske vijesti - 2019.