clanak False

Predstavljen program manifestacije Dan Trnja 2019.

06.06.2019.
Dan Trnja 2019. će se održati u subotu, 8. lipnja od 17:00 do 23:00 na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Pučkome otvorenom učilištu.
 
Ova kulturno-umjetnička manifestacija se po drugi puta održava, a organizira je Vijeće Gradske četvrti Trnje i Pučko otvoreno učilište Zagreb pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
 
Uime gradonačelnika, poziv sugrađanima da se pridruže proslavi je uputila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. Dan Trnja je važno događanje na kojem se susjedi i prijatelji mogu susresti, podijeliti iskustva te radost i zadovoljstvo zajedničkog stvaranja u proteklih godinu dana. Uvjerena sam da će ovogodišnja manifestacija biti platforma za stvaranje nove suradnje i novih prijateljstava na Trnju. Vidimo se na fontanama!, poručila je.
 
Istaknula je, također, da će Trnje iduće godine biti svojevrsno sjedište Europe jer će Hrvatska do polovine 2020. predsjedati Vijećem Europe, a središnja događanja će se odvijati upravo u srcu Trnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
 
Ravnatelj Pučkoga otvorenog učilišta Ivan Šutalo je istaknuo da organizatori žele obogatiti kulturnu i turističku ponudu Gradske četvrti Trnje, uključiti građanke i građane u oblikovanje ponude njihova kvarta te omogućiti ustanovama, pojedincima, sportskim društvima i udrugama da se predstave Trnjanima, ali i svim Zagrepčanima i Zagrepčankama.
 
U sklopu manifestacije će se održati brojne likovne, kreativne i umjetničke radionice za građane, a studenti i učenici će predstaviti nove tehnologije i projekte dok će od 15:00 nastupati djeca vrtićkog uzrasta i osnovnoškolci, rekao je ravnatelj Šutalo.
 
Nakon što je gradonačelniku Bandiću zahvalio na podršci i pokroviteljstvu, predsjednik VGČ Trnje Mate Bartoluci je istaknuo da očekuje veliki broj posjetitelja te da ova već tradicionalna manifestacija bude uvod u Zagrebačko kulturno ljeto.
 
Osim radionica, predstava, druženja i zabave za sve dobne skupine, Dan Trnja će u večernjem dijelu programa, od 20 sati uveličati veliki koncert grupe Vatra.

Gradske vijesti - 2019.