clanak False

Predstavljena manifestacija 52. Šokačko sijelo

15.02.2019.
Danas je na Trgu bana Josipa Jelačića zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić u društvu direktora ureda Turističke zajednice Grada Županje Mirka Bačića otvorila trodnevni program promocije 52. Šokačkog sijela naziva Oj Županjo, uvik si mi mila.

Zamjenica Majić je okupljene pozdravila, a gostima iz Županje je zaželjela dobrodošlicu te je istaknula da je ova manifestacija dokaz bogate hrvatske kulturne baštine. 
Dragi Županjci, uime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića zahvaljujem vam što ste za naše sugrađane, naše Zagrepčanke i Zagrepčane, organizirali promociju vašeg Sijela i omogućili im da osjete dašak najveće manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja, rekla je zamjenica.

Direktor Bačić je naglasio kako će posjetitelji, osim u bogatoj gastronomskoj ponudi  tradicionalnih slavonskih proizvoda moći uživati i u programu muških pjevačkih skupina, folklornih društava i tamburaša.
Kao i prijašnjih godina, našu kulturno-zabavnu i tradicijsku manifestaciju odlučili smo predstaviti upravo na Trgu bana Jelačića jer nam Zagreb omogućuje da svoje sadržaje predstavimo građanima Zagreba, ali i brojnim turistima koji borave u ovome gradu, zaključio je direktor.

Šokačko sijelo je najstarija i najveća manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja, a pokladne običaje i druge folklorne izvorne sadržaje građanima i gostima Zagreba predstavit će od 15. do 17. veljače.

Gradske vijesti - 2019.