clanak False

Prijem za direktoricu Europskog foruma osoba s invaliditetom i dopredsjednicu Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske

22.10.2019.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić sa svojim suradnicima su 22. listopada u Gradskoj upravi primile izvršnu direktoricu Europskog foruma osoba s invaliditetom (European Disability Forum) Catherine Naughton i Maricu Mirić, dopredsjednicu Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske- SOIH.

Europski forum osoba s invaliditetom (EDF) je nevladina organizacija osnovana 1996., a okuplja krovne udruge osoba  s invaliditetom iz 29 punopravnih država članica te štiti  interese čak 80 milijuna osoba s invaliditetom. 

Uvaženim gošćama su predstavljene aktivnosti Grada Zagreba glede skrbi osoba s invaliditetom te su upoznate s najvažnijim projektima, budućim planovima i područjima u kojima će se u sljedećem razdoblju intenzivnije djelovati. Gospođa Naughton je pohvalila sve što je dosad učinjeno za osobe s invaliditetom.

Također, dogovoreno je da Grad Zagreb organizira godišnju generalnu skupštinu (Annual General Assembly) Europskog foruma osoba s invaliditetom od 8. do 10. svibnja 2020. u zagrebačkome hotelu Westin, a  očekuje se da će sudjelovati oko 150 stranih, odnosno oko stotinu domaćih gostiju.

Gradske vijesti - 2019.