clanak False

Proslava 50. obljetnice Doma za starije osobe Dubrava

25.09.2019.
Korisnici i djelatnici Doma za starije osobe Dubrava danas su proslavili 50. obljetnicu Doma, a sve okupljene je pozdravio i gradonačelnik Bandić.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku s Vama proslaviti pola stoljeća uspješnog rada Doma za starije osobe Dubrava. Ovo je ujedno prilika da vam čestitam na trudu i radu kojima doprinosite razvoju i kvaliteti brige za starije sugrađane, a svima nama da se podsjetimo važne uloge naših najmudrijih sugrađana, rekao je gradonačelnik.

Istaknuo je, također, da Grad Zagreb kontinuirano nastoji poboljšati kvalitetu života svojih starijih sugrađana, i onih u domu, i onih koji žive u svojim kućama. Smatramo da je to najbolji način da vam zahvalimo i da vam iskažemo poštovanje za svo dobro koje ste napravili i što ga u nasljeđe ostavljate generacijama koje dolaze.

U Domu živi 131 korisnik s institucijskom skrbi, odnosno stalnim institucijskim smještajem koji uključuje usluge stanovanja, prehrane, njege, brige o zdravlju, socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, fizikalne terapije, radnih aktivnosti, aktivnog provođenja slobodnog vremena i organiziranog prijevoza na izlete.

Gradske vijesti - 2019.