clanak False

Prvih sto rješenja za majke odgajateljice

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas  je u gradskoj Palači Dverce uručio prvih stotinu rješenja o novčanoj pomoći koje će Grad isplaćivati majkama odgajateljicama i očevima odgajateljima. 
17.10.2016.
Demografska obnova je jedan od glavnih ciljeva Grada, ova gesta je velika pomoć za sve one koji imaju i koji žele imati djecu, a teško se na njih odlučuju – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas kada je u gradskoj Palači Dverce uručivao prvih stotinu rješenja o novčanoj pomoći koje će Grad Zagreb isplaćivati majkama odgajateljicama i očevima odgajateljima.

Gradonačelnik je objasnio kako je osnovni uvjet za dobivanje pomoći da je roditelj koji traži status odgajatelja nezaposlen te da živi u zajedničkome kućanstvu s najmanje troje djece, od kojih najmlađe još uvijek ne pohađa osnovnu školu. Novčana pomoć se isplaćuje sve dok najmlađe dijete ne napuni 15 godina.

Za mjesec dana je pristiglo 1570 zahtjeva za ostvarivanje statusa odgajatelja. Danas smo uručili prvih stotinu rješenja, a kako zahtjevi budu pristizali tako ćemo ih rješavati i isplaćivati. Na proljeće ćemo za sve te roditelje organizirati zajednički ručak u znak zahvalnosti. U današnjoj ekonomskoj situaciji imati troje ili više djece je herojski čin – poručio je gradonačelnik dodavši kako je gradska pronatalitetna politika s mjerom besplatnih udžbenika za školarce odličan model, a koji bi se morao primjenjivati i na državnoj razini. Nema Hrvatske bez ljudi i nema Hrvatske bez obrazovanja. Moramo stimulirati rađanje, a djeci moramo omogućiti što jeftinije ili posve besplatno obrazovanje  – rekao je.

Jadranka Djok, jedna od majki kojoj je danas uručeno Rješenje, zahvalila je Gradu te je objasnila kako će dodatni prihod uvelike pomoći njezinomu kućnomu budžetu. Mene je, majku petero djece, teško zaposliti. Dovoljna je obična viroza u  kućanstvu da  se moj eventualni radni odnos ozbiljno poremeti. Ovom je mjerom moja obitelj dobila novi vjetar u leđa, a  meni je omogućila  da svoje vrijeme posvetim djeci i ta u dobi kada sam im najpotrebnija.

Gradske vijesti - 2016.