clanak False

Sadnja stabala u okviru akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“

25.10.2019.
Danas je u naselju Podbrežje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s volonterima i  građanima i uz asistenciju djelatnika Zrinjevca zasadio 60 sadnica stabala.

„Danas smo se pridružili građanskoj inicijativi Varaždinke Mateje Angeline Kramar pa smo pod motom Zasadi drvo, ne budi panj zasadili 32 lipe i 28 gledičija, istaknuo je gradonačelnik. Također je dodao da je prošle jeseni, od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, zasađeno 1 200 lipa. „Ove jeseni ćemo ih posaditi još 600 pa će to biti najveća aleja lipa u Europi, u duljini od 21 kilometra.“

Voditelj podružnice Zrinjevac Zagrebačkog holdinga Igor Toljan je napomeno da se aktivno radi na pošumljavanju i sadnji na zagrebačkome području i da je u jesen 2018. i proljeće 2019. zasađeno više od 3 800 stabala. „Radi se o autohtonim stablima uzgojenim u našem rasadniku u Čretu koja su apsolutno prilagođena ovoj klimi i tlu,“ objasnio je i izrazio zadovoljstvo što veliki broj građana aktivno sudjeluju u akciji. „Sudjeluju svi, od najmlađih do najstarijih, a u akciju se također uključilo i 60-ak dječjih vrtića.

Grad je u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i podružnicom Zrinjevac donirao više od 500 sadnica stabala radi ozelenjivanja urbanih sredina i kako bi istaknuo važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.

 Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27. 10“ želi potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u ta tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.