clanak False

Sanacija kolnika na Vukovarskoj i Vinogradskoj ulici

06.08.2019.
U Ulici grada Vukovara na dionici od Savske ceste do Ozaljske ulice i Vinogradskoj ulici na potezu od Ilice do Andrijevićeve ulice jutros su započeli radovi na sanaciji kolnika, a nova gradilišta obišao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima.

Voditelj Zagrebačkih cesta Željko Dukić rekao je da se na Vukovarskoj ulici, dionici dugoj 470 metara izvode  radovi na obnovi kolnika, u sklopu kojih će se napraviti frezanje  nosivog i habajućeg sloja asfalta, podizanje komunalnih instalacija, zamjena dotrajalih poklopaca te ponovno asfaltiranje prometnice uz obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije. Prema riječima gradonačelnika Bandića, radovi čija će ukupna vrijednost iznositi 1.500.000,00 kuna završit će za sedam dana.

U Vinogradskoj ulici u dužini od 300 metara izvršit će se klasično frezanje asfalta, podizanje komunalnih instalacija, zamjena starih škrinjica i poklopaca te ponovno asfaltiranje kolnika, nakon čega slijedi obnova horizontalne i vertikalne signalizacije, rekao je voditelj Dukić. Na zahtjev Mjesnog odbora biti će i nekih izmjena u regulaciji prometa. Vrijednost radova koji će trajati četiri dana iznosit će 500.000,00 kuna.

Branko Kasalo, predsjednik MO Jelenovac istaknuo je da je vrlo važno da se ovaj dio Vinogradske sanira i naprave preinake u regulaciji prometa zbog lakšeg kretanja i vozača i pješaka. Također postoje i potrebe za autobusnim stajalištima ali i parkirališnim mjestima.

Gradske vijesti - 2019.