clanak False

Sastanak s novom predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

13.06.2019.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima danas je primila novu predstojnicu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Reginu Marie Castillo. Na sastanku u zgradi Gradske uprave se razgovaralo o jačanju suradnje Grada i UNICEF-a te o socijalnim mjerama što ih provodi Grad Zagreb, naročito o programima za pomoć djeci i obiteljima slabijega socijalnog statusa u Zagrebu.

Zamjenica Pavičić Vukičević je istaknula da Grad Zagreb ulaže čak 27 % godišnjeg proračuna u socijalne programe u okviru kojih se organiziraju izleti na more i zimovanje za djecu slabijega socijalnog statusa te za djecu s invaliditetom, djecu pripadnika manjinskih naroda i hrvatskih branitelja. Napomenula je da Grad osigurava stanove za obitelji težega socijalnog statusa, smještaj za beskućnike, osobito tijekom zimskih mjeseci te za žrtve obiteljskoga nasilja. Istaknula je da je Grad uvijek spreman na jačanje suradnje s Uredom UNICEF-a te da je uvjerena u uspješan nastavak zajedničkih projekata.

Predstojnica Castillo je objasnila da je UNICEF-ova ambicija unaprjeđenje partnerstva s Gradom i Vladom RH, odnosno daljnje intenziviranje aktivnosti za dobrobit djece u Hrvatskoj te pozicioniranje Hrvatske kao posrednice između resursa i znanja. Rekla je da su glavni ciljevi UNICEF-a Hrvatska da potiče inovativnost u provedbi programa i u prikupljanju sredstava, ulaganja u upravljanje znanjem te u poboljšanje međunarodne suradnje.

Na sastanku se razgovaralo i o dosadašnjoj suradnji UNICEF-a s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a koja traje već dugi niz godina.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je rekla da projekti na kojima Grad i UNICEF surađuju uključuju Savjetovališta za rani razvoj djece – TELEFONČIĆ te projekte za kampanju Svako dijete treba obitelj. U povodu Međunarodnog dana obitelji 2019., Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uz podršku UNICEF-a i u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece je organizirao promociju udomiteljstva u Zagrebu.

Sugovornici su se složili da je nužno raditi na ostvarivanju ciljeva za dobrobit djece i obitelji pa je dogovoreno da će se predstavnici Grada i UNICEF-a ponovo sastati radi detaljnijeg razgovora o aktualnim projektima i unaprjeđenja suradnje.

Gradske vijesti - 2019.