clanak False

Sastanak sa Svetlanom Bastalić najuzornijom Hrvatskom seoskom ženom 2019.

07.11.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas pobjednicu ovogodišnjeg izdanja natjecanja za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu Svetlanu Bastalić iz Dinjevca pokraj Pitomače.
 
Novoizabrana najuzornija hrvatska seoska žena, koja je na ovom izboru predstavljala Virovitičko - podravsku županiju, majka je petero djece te je iznimno aktivna u Udruzi žena Dinjevac. Njeno obiteljsko gospodarstvo bavi se stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca i drugih domaćih životinja. Obrađuje 30 hektara zemlje, a svoje proizvode prodaje na kućnom pragu.

Gošća je ovom prilikom zahvalila gradonačelniku na potpori ovom natjecanju te ga je  upoznala s radom svog OPG-a i pripremama za idući izbor Najuzornije hrvatske seoske žene koji će se održati u Pitomači u listopadu 2020. godine. Istaknula je kako joj je potpora cijele obitelji pomogla da ostvari ovaj uspjeh.

Gradonačelnik je čestitao gospođi Bastalić na izboru te obećao da će Grad i dalje podržavati ovo natjecanje jer promovira vrijednost života na selu, očuvanje obiteljskih vrijednosti i hrvatske kulturne baštine.
 
Prijemu u zgradi Gradske uprave prisustvovala je i Najuzornija hrvatska seoska žena iz 2017. Renata Bedeković iz Jakuševca.
 

Gradske vijesti - 2019.