clanak False

Savezi gluhih i nagluhih kod gradonačelnika

Potkraj mjeseca održat će se stručni skup s ciljem uvođenja suvremenih metoda i dostignuća u rehabilitaciji gluhe i nagluhe djece i njihova uključivanja u sve segmente društvenog života
30.09.2008.

U društvu s pročelnikom za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimirom Šostarom, gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih, a u povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih.

Nakon što su predstavili nastojanja i napore u donošenje Zakona o uporabi hrvatskog znakovnog jezika i uvođenju u redovito školovanje gluhe i nagluhe djece kojih je u Zagrebu dvjestotinjak, na sastanku je dogovoreno da će se potkraj mjeseca održati stručni skup u vezi s tom problematikom. Očekuje se sudjelovanje stručnih vijeća centara Suvag i Slava Raškaj, mjerodavnih ureda i prestavnika Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, a sve s ciljem uvođenja suvremenih metoda i dostignuća u rehabilitaciji gluhe i nagluhe djece i njihova uključivanja u sve segmente društvenog života. Prema riječima gradonačelnika Bandića, iz tog sastanka se očekuju konkretni zaključci, rezultati i rokovi.

Inače, u okviru obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih, savezi organiziraju niz aktivnosti, a jedna je od njih postavljanje štanda na Trgu bana Jelačića, gdje će ih sutra posjetiti zagrebački gradonačelnik.


Gradske vijesti - 2008.