clanak False

Simpozij Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te

22.11.2019.
Danas je u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić otvorila 4. znanstveni stručni simpozij Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te. Organizator simpozija je Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, Dom zdravlja Zagreb – Zapad te Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, u suorganizaciji s ŠNZ Andrija Štampar.

Ubrzani tempo života donosi nove izazove i zahtjeve, a odnose među ljudima karakterizira kompeticija. Zaboravili smo da smo svi mi, unatoč nesavršenostima, uistinu jedinstveno savršeni te da imamo pravo na podršku okoline, istaknula je zamjenica pa je dodala kako Zagreb svakomu pojedincu omogućuje ostvarivanje vlastitih jedinstvenih potencijala. Uvijek ćemo podržavati sve vaše aktivnosti s vjerom da ćemo nizom edukativnih sadržaja, radionica i stručnih savjeta  naučiti da gledajući u sebe prepoznajemo i druge u nama, rekla je zamjenica Majić.

Saborski zastupnik i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ivan Ćelić govorio je o važnosti prevencije te je rekao da govoreći o problemima mladih ne smijemo zaboraviti govoriti i o njihovim uspjesima.

Izaslanica Ministra zdravstva RH Iva Pejnović Franelić se referirala na stav Svjetske zdravstvene organizacije kako bez mentalnog nema ni istinskoga tjelesnog zdravlja te je svim sudionicima zaželjela uspješan rad i ugodnu radnu atmosferu.

Vjerujem da će nam simpozij pomoći da utvrdimo smjernice za bolje razumijevanje mentalnih problema mladih, napomenula je Aida Mujkić, predsjednica Hrvatskoga pedijatrijskog društva te izaslanica ravnateljice ŠNZ AndrijaŠtampar i dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je kazao da je mentalno zdravlje prioritetni javnozdravstveni problem i veliki izazov u 21. stoljeću. Naša je želja da u ova dva dana damo svoj doprinos te da pomognemo mladim ljudima i da ih zaštitimo od suvremenih problema.

Uz njih, prisutnima su se obratili i ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – Zapad Miroslav Hanževački, predsjednik međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska CroMSIC Josip Antić te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać.

Dvodevni simpozij na temu mentalnog zdravlja mladih održava se u okviru važnoga javnozdravstveno-edukativnog projekta Pogled u sebe, koji je pokrenut kako bi pomogao destigmatizaciji osoba s mentalnim problemima i kako bi potaknuo veću brigu za vlastito mentalno zdravlje.
 
 
 
 VIŠE...
 
 
 
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.