clanak False

Sjednica Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske

16.05.2019.
U Staroj gradskoj vijećnici održana je redovita sjednica Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.

Zahvalivši svim članovima Matice koji su svojim radom stvorili temelje suverenog i gospodarski prosperitetnog Zagreba, gradonačelnik Bandić naglasio je da Grad Zagreb kroz svoju solidarnost i socijalnu pravdu svjedoči da skrbi o onima koji su u potrebi i nemaju dovoljno. Nijedan grad nema toliku socijalnu osjetljivost prema ljudima starije životne dobi.

Rad Matice umirovljenika Hrvatske, koja postoji od 1946., predstavila je predsjednica Matice Višnja Fortuna, istaknuvši kako je to najveća umirovljenička udruga organizirana na razini svih županija u Republici Hrvatskoj u koju je uključeno više od 200 000 članova.
Cilj Matice je da naši umirovljenici ne budu sami, da kroz aktivnosti koje Matica provodi budu socijalno uključeni. Također, želimo da umirovljenici u svim županijama imaju isti standard kao i umirovljenici u Zagrebu. Kako bi u tome uspjeli i osnažili Maticu zadnjih godinu dana smo se prijavili na četiri projekta kako bi povukli sredstva iz europskih fondova, rekla je predsjednica Fortuna. 

Matica umirovljenika Hrvatske utemeljena je kao dragovoljna, samostalna, nestranačka, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitna zajednica udruga umirovljenika, a Grad Zagreb niz godina prati rad Matice sufinancirajući programe i aktivnosti koje promiču interese osoba starije životne dobi s ciljem podizanja kvalitete života.
 

Gradske vijesti - 2019.