clanak False

Sretno u novu školsku godinu!

07.09.2019.
Draga djeco,
učenice i učenici,
početak je nove školske godine. Povratak u školske klupe donosi nove obveze,  nova znanja, ali i susrete s prijateljima, učiteljima i nastavnicima, radost učenja, druženja i zajedništva.

 
U školi vas, kao i dosad, čekaju novi udžbenici, a kako bismo vašim roditeljima pomogli, osigurali smo i druge obrazovne materijale za sve zagrebačke osnovnoškolce uključujući i one izvan Zagreba s prebivalištem na području našeg grada. Naravno, spremni su i udžbenici za srednjoškolce.
Mnoge od  vas čekaju nove školske zgrade, dvorane ili obnovljene učionice, nova oprema jer nastojimo da ponajprije vama, potom vašim učiteljima i nastavnicima osiguramo što bolje uvjete za kvalitetno obrazovanje, a koje osim znanja promiče solidarnost, dobrotu, toleranciju i poštenje –  temeljne vrjednote zdrave osobnosti i zdravog društva.
U Zagrebu se ove godine upisuje 8300 prvašića, a ne zaboravimo prije deset godina bilo ih je 6800. To potvrđuje da naše brojne mjere okrenute obitelji, obrazovanju i demografiji imaju efekta i daju rezultate.
 
Za vas, dragi prvašići,  ovo je prvi susret sa školom, novim uzbuđenjima i novim prijateljima. Vjerujem da se veselite novomu iskustvu, a vaši učitelji će vam pomoći da novi početak u vašem životu bude zanimljiv i zabavan i da svaki  novi školski dan čekate s nestrpljenjem i radošću.
Svima vama, drage učenice i dragi učenici, vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima želim uspješan početak nove školske godine, puno radosti i smijeha te uspješno školovanje!
Vas najmlađe posebno molim da budete oprezni na putu do škole i na povratku doma, da pozorno pratite prometne znakove i uočavate signalizaciju, da se držite uputa svojih roditelja i učitelja! To je veliki izazov te ispit što ga zajednički moramo položiti.
 
Osobito apeliram na vozače da uvijek, posebice sada kada je na ulicama mnogo novih, veselih, nasmijanih, razigranih sudionike u prometu, budu još pažljiviji, da smanje brzinu i da zajedno čuvamo osmijehe i radost naših najmlađih sugrađana!
Jer, uvijek ponavljam, premala smo zemlja da bismo dopustili da se imena naše djece pronalaze na stranicama crne kronike.
 
Zato, čuvajmo našu djecu i mlade! Čuvajmo vlastitu budućnost! Sretno!
 

Vaš gradonačelnik
Milan Bandić

 

Gradske vijesti - 2019.