clanak False

Start prve "Utrke za pamćenje"

05.10.2019.

Start prve Utrke za pamćenje, koja je s Europskog trga krenula u 10h, označila je zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić, te pritom zahvalila 400 tinjak trkača rekreativaca koji su se pridružili ovoj, prije svega, humanitarnoj akciji.

Da bi ova utrka postala tradicionalna svi zajedno moramo sudjelovati u partnerkosm odnosu i svakodnevno raditi na senzibiliziranju sugrađana o Alzheimerovoj bolesti te pokazati da suradnjom i djelovanjem možemo raditi na razbijanju stigme, rekla je zamjenica Majić naglasivši kako su Zagrepčani do sada nebrojeno puta pokazali suosjećanje za drugoga, tj. svoju humanitarnu crtu. Humanost danas pobjeđuje.

Pet kilometarska utrka, u organizaciji Atletskog kluba „Sljeme“, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i Grada Zagreba, ima za cilj  iskazati solidarnost svim oboljelima od Alzheimerove bolesti, njihovim obiteljima, skrbnicima i stručnjacima, te podići javnu svijest i informirati druge o ovoj teškoj bolesti. Prikupljeni prihodi namijenjeni su Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest koja već dvadeset godina okuplja  stručnjake uključene u promicanje, razvitak i unaprjeđenje skrbi, u pružanje psihosocijalne pomoći članovima obitelji oboljelih, u istraživanje načina liječenja i u borbu za javno prepoznavanje društvenih posljedica i potporu. Nakon brojnih javnozdravstvenih akcija i stručnih skupova u organizaciji Grada Zagreba utrkom će se zaokružiti i dostojno završiti obilježavanje Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti.

 


Gradske vijesti - 2019.