clanak False

Susret gradonačelnika Bandića i kardinala Bozanića

21.11.2019.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u četvrtak 21. studenoga u Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.
 
Susretu su uz gradonačelnika prisustvovali i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te Stipo Zeba, poseban viši savjetnik gradonačelnika.
 
Uz Kardinala susretu su prisustvovali mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i zamjenik predsjednika Povjerenstva za odnose s gradom Zagrebom Zagrebačke nadbiskupije, mons. Zlatko Koren, župnik župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskog dekanata, mons. Ivan Hren, kanonik i predsjednik Odbora za obnovu katedrale te gospođa Danijela Rupčić.
 
Na susretu se razgovaralo o suradnji između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na različitim područjima djelovanja, a osobito na području socijalnih programa za dobro građana i vjernika.
Dotaknuta je i tema obnove zagrebačke katedrale. Istaknuta je važnost katedrale u turističkoj ponudi Zagreba, osobito u kontekstu projekta „Advent u Zagrebu“ koji svake godine postaje sve prepoznatljiviji.
 
 

Gradske vijesti - 2019.